Farkašovú diskvalifikovali v super G na paralympiáde v Soči

10.03.2014 Celý región

Roza Chutor 10. marca (TASR) - Slovenskú lyžiarku Henrietu Farkašovú na XI. zimných paralympijských hrách v Soči napokon v pondelňajšom super G zrakovo postihnutých diskvalifikovali.

Farkašová, ktorá už v sobotu vyhrala zlatú medailu v zjazde, pôvodne vo výsledkovej listine figurovala s piatym najrýchlejším časom, v oficiálnych výsledkoch však už pri jej mene figurovala skratka dsq.

Zlato putuje do Veľkej Británie zásluhou Kelly Gallagherovej. V kategórii telesne postihnutých stojacich nedokončila preteky Petra Smaržová, ktorá počas debutu na ZPH minula jednu z bránok a neklasifikovali ju.

Farkašová na trati spadla a do cieľa prišla s výraznou časovou stratou, napokon o čas po diskvalifikácii ani nešlo. "Som veľmi sklamaná, super G je moja obľúbená disciplína a práve v nej som urobila chybu, ktorá sa už nedala napraviť. Zomlelo sa to veľmi rýchlo. Vykĺzol mi úchop paličky z ruky, tri brány som s tým bojovala, trochu ma to rozhodilo a odrazu som po terénnom zlome zle zahranila," uviedla Slovenka rozladene pre oficiálny web Slovenského paralympijského výboru (SPV).

V utorok je na zjazdovke v Roza Chutor na programe superkombinácia žien i mužov.

výsledky - super G:
1. Kelly Gallagherová (V.Brit.) 1:28,72 min., 2. Aleksandra Francevová (Rus.) +0,22 s, 3. Jade Etheringtonová (V.Brit.) +1,04, ... Henrieta FARKAŠOVÁ diskvalifikovaná
 

Vyberte región